Gewrichtsinjectie

In uw lichaam bevinden zich verschillende gewrichten, bijvoorbeeld het heupgewricht, het kniegewricht en het schoudergewricht. Een gewricht is het 'scharnier' tussen twee botten. Indien u pijnklachten heeft die afkomstig zijn van het gewricht kan de huisarts proberen deze klachten te verminderen door een gewrichtsinjectie met medicijnen (corticosteroïden). Hierdoor kunt u de oefeningen die nodig zijn om de functie van het gewricht te verbeteren gemakkelijker uitvoeren.

Gewrichtsinjecties kunnen gepaard gaan met bijwerkingen of complicaties. Bijwerkingen of complicaties van een gewrichtsinjectiezijn o.a. toename van de klachten in de eerste 24 uur na de injectie, opvliegers in de eerste 2 dagen na de injectie, verhoogde suikerspiegels in het bloed als u suikerziekte heeft, tijdelijke verandering van uw menstruatiepatroon en/of een ernstige ontsteking aan het gewricht door bacteriën.

Een gewrichtsinjectie wordt alleen uitgevoerd door de huisarts en zal ongeveer 10 minuten in beslag nemen. De huisarts kan injecties plaatsen in knie-, schouder en/of heupgewricht.

Vooralsnog is het niet mogelijk om bij drs. Stelten een injectie in de knie te laten zetten. Mocht dit nodig zijn dan zal deze injectie gezet worden door collega. drs. Willemsen.


Avond & weekend

Huisartsenpost OZL
t. 045 - 577 88 44

E-mail consult

Info & inloggen