Nieuwsoverzicht

 

NIEUW ---- SkinVision ---- NIEUW


https://assets.skinvision.com/2021/03/17102537/SkinVision-Logo-248-x-82.png


NIEUW ----- SkinVision app -----NIEUW


Beste lezer,

We kennen het allemaal wel. Opeens valt ons op onze huid een plekje op dat er eerder mogelijk niet was, of waar we nooit aandacht aan geschonken hebben. Dan ontstaat de vraag: moet ik hier iets mee? Is het iets waar ik mee naar de (huis)arts moet? 

Is deze twijfel herkenbaar? Dan is er nu een nieuwe App waarmee u kunt bepalen of een plekje mogelijk een probleem is of juist niet. Het is een zeer geavanceerde techniek die u aangeboden wordt en door vrijwel alle zorgverzekeraars vergoed wordt (de App en het gebruik zijn daarmee gratis). Hiermee kunt u zichzelf tijd besparen doordat u niet op consult hoeft bij uw (huis)arts en u toch weet wat u met het plekje moet doen. U kunt het plekje in de tijd vervolgen/controleren en indien nodig maakt u een afspraak bij de dokter. 

Via onderstaande link vindt u meer informatie hierover op de website van uw zorgverzekeraar.

https://www.cz.nl/extra/controleer-uw-huid-met-skinvision?gclid=EAIaIQobChMI1o2Moevt9QIVBc13Ch0W1AxmEAAYASAAEgKxP_D_BwE

Met vriendelijke groet, 

Team Huisartsen Heerlen Noord.

NIEUWE MEDEWERKSTERS: Kirsten Vranken, verpleegkundig specialist en Noortje Mols-Wenmakers, doktersassistente

Met trots laten wij u weten dat wij twee nieuwe medewerksters in de praktijk hebben. Als eerste stel ik u graag voor aan Kirsten Vranken, zij is verpleegkundig specialist. Momenteel kunt u haar tegenkomen op het spreekuur van de artsen, praktijkondersteuners of bij de verpleegkundig specialist. Ook is zij reeds gestart met een eigen spreekuur op de woensdag (onder supervisie van een arts). 

Zij zal zich komende maand via deze weg ook nog even persoonlijk aan u voorstellen. 

Daarnaast is ons team van doktersassistentes per 01-01-2022 uitgebreid met Noortje Mols-Wenmakers. Zij heeft de nodige ervaring zowel in de huisartsenpraktijk als in het ziekenhuis. Ze werkt drie dagen in de praktijk dus u zult haar gegarandeerd een keer tegenkomen. We zullen haar snel ook weer even moeten missen aangezien zij met zwangerschapsverlof gaat van eind februari t/m eind juni. 


Foto's van ons nieuwe team volgen spoedig.

Fijne feestdagen

Covid-19 vaccinaties

Beste allemaal,

inmiddels zitten we nu ruim een jaar in de Covid-19 pandemie. Met alle hobbels die hierbij reeds genomen zijn zullen er nog wel enkele volgen. Een ervan is de huidige vaccinatie-strategie. Wij doen er zoveel mogelijk aan om deze voor u zo soepel mogelijk te laten verlopen. Daarbij doen wij vaak een beroep op uw begrip, waarvoor hartelijk dank. 

Wij proberen u telkens te informeren over het verloop van deze strategie, die door het RIVM bepaald wordt. Echter voor ons blijft ook veel onduidelijk over de beschikbaarheid van vaccins en wie wanneer aan de beurt is. Indien u voor vaccinatie in aanmerking komt en het RIVM de vaccins beschikbaar heeft informeren wij telkens die categorie die in aanmerking komt. U krijgt dan een schriftelijke (soms telefonische) oproep. 

Na enkele aanpassingen hier en daar is ook de normale huisartsenzorg weer redelijk op gang gekomen. Gelukkig, want enige tijd geleden leek er alleen maar Covid-19 te bestaan. U kunt dus gewoon met uw vragen en klachten bij ons terecht, waarbij wij dan samen met u zullen kijken op welke wijze wij u het best kunnen helpen. 

Met vriendelijke groet,

Huisartsen Heerlen Noord b.v.

Griepvaccinatie/Pneumokokkenvaccinatie

Beste Meneer/Mevrouw,

De uitnodigingen voor de griepvaccinatie zijn weer de deur uit. Dit jaar worden alle patienten geboren tussen 1941 en 1947 ook opgeroepen voor een pneumokokken vaccinatie. 

Tijdens het vaccineren houden wij de richtlijnen van het RIVM omtrent COVID-19 in acht. We vragen u om uw begrip en medewerking hierin.

Mocht u geen oproep hebben ontvangen neem dan voor 07-10-2020 contact op met de praktijk. 

Voorstellen Dr. T. Ubags

Na mijn studie Biomedische Wetenschappen in Utrecht heb ik in 2011 de opleiding tot Arts-Klinisch Onderzoeker afgerond aan de Universiteit Maastricht.

Om ervaring op te doen heb ik een tijdje gewerkt op de afdeling Interne Geneeskunde in het Zuyderland ziekenhuis, waarna ik in 2016 ben afgestudeerd als huisarts aan de Universiteit Maastricht.

Tijdens deze opleiding ben ik tevens moeder geworden van mijn beide zoontjes.

In de afgelopen jaren heb ik met veel plezier binnen verschillende huisartsenpraktijken in Zuid-Limburg waargenomen, waarbij ik veel ervaring heb opgedaan.

De afwisseling binnen het werk en het vaak intensieve contact met mensen maken dat ik mijn werk met heel veel plezier verricht. Mijn speciale interesses liggen bij de ouderenzorg en de acute geneeskunde.

Ik kijk er naar uit om vanaf 1 september het team van Huisartsen Heerlen Noord te versterken! 

(een foto volgt snel)

Corona Update, Laat u testen bij klachten.

Beste allemaal,

Helaas zien wij de laatste tijd in onze samenleving weer een toename van het aantal Covid-19 infecties. Het is een zorgelijke situatie. 

Daarom willen wij nogmaals een oproep doen om u bij klachten, die zouden kunnen passen bij een Covid-19 infectie,  te laten testen in de teststraat van de GGD te Urmond. 

U kunt hiervoor telefonisch een afspraak maken, maar sinds heden ook een online afspraak maken voor de Covid-19 test aldaar. 

Het indammen van de infectie begint bij onszelf, de verantwoordelijkheid te nemen om afstand te houden, gehoor te geven aan landelijke adviezen en om ons te laten testen (ook bij geringe klachten waarvoor u normaal wellicht niet naar de huisarts zou gaan). 

Als huisartsenpraktijk willen wij u graag verzoeken dat wanneer u een afspraak wil maken voor een consult vanwege luchtwegklachten (bijvoorbeeld hoesten, keelpijn, snotteren, koorts, etc), en u hiervan niet doodziek bent, u zich eerst laat testen op Covid-19 en de uitslag afwacht (meestal binnen 24-48 uur). 

Dit om het gezondheidsrisico van medewerkers van de praktijk, uw mede patiënten maar vooral ook uzelf en uw naasten zo veel mogelijk te verkleinen. 


Telefonisch. Bel met 0800-1202 voor de coronatest en houd uw burgerservicenummer (BSN) bij de hand. U vindt dit nummer op uw paspoort, identiteitsbewijs of rijbewijs. Het telefoonnummer is 7 dagen per week, van 08.00 uur tot 20.00 uur bereikbaar.

Online: via Rijksoverheid.nl/coronatest. Log in met uw DigiD.tot 20.00 uur bereikbaar.

Bedankt voor uw begrip en medewerking. Blijf gezond!

Met vriendelijke groet, 

Uw huisartsenpraktijk, namens alle medewerkers. 

Afscheid Dr. Spaans

Lieve mensen,


Zoals eerder aangekondigd zal ik, Lucienne Spaans, op 7 augustus mijn laatste dag werken. Ik heb 13 jaar lang met heel veel plezier in de praktijk gewerkt. Dit gevoel kan ik niet in een paar regels samenvatten en daarom heb ik met mijn maatje, Mirjam Willemsen, een filmpje gemaakt waarop ik op eigen wijze afscheid zal nemen van jullie.

Heel veel dank voor alle mooie jaren met jullie samen! Ik heb veel geleerd en gelukkig ook veel gelachen. Ik ging elke dag met veel plezier naar de praktijk toe mede dankzij jullie.

Link naar het filmpje:

https://youtu.be/edGgjuM6KOA

Nieuwsbrief n.a.v. afscheid Dr. Spaans


Beste mevrouw/mijnheer,

Zoals u wellicht weet zal drs. L. Spaans de praktijk per 01-9-2020 verlaten, zoals zij in haar prachtige videoboodschap in haar afscheidsbrief aan u heeft verteld.

Zij zal worden opgevolgd door mw. drs. T. Ubachs. Zij zal zichzelf persoonlijk aan u voorstellen in een latere nieuwsbrief. U kunt te zijner tijd alle informatie hierover terugvinden op onze website.

Ook drs. M.D. Willemsen stopt haar praktijk, maar zij zal als waarnemer een vertrouwd gezicht voor u blijven binnen de praktijk, waar zij 2 dagen in de week werkzaam zal zijn.

Reeds per 01-01-2020 is de gehele praktijk van drs. L. Spaans en drs. M.D. Willemsen overgedragen aan drs. A.F. Stelten. Dit resulteerde in een aangepaste naam voor de praktijk. Deze zal in de toekomst verdergaan als Huisartsen Heerlen Noord b.v.


Met ons team zullen wij ervoor zorgen dat wij u de goede zorg blijven bieden zoals u van ons gewend bent. 

Wij wensen drs. L. Spaans heel veel succes, plezier en gezondheid toe in haar nieuwe opleiding en toekomstige carrière.


Met vriendelijk groet,

Huisartsen en medewerkers van Huisartsen Heerlen Noord b.v. 

Corona update

UPDATE CORONAVIRUS

Graag willen wij u informeren over de huidige stand van zaken met betrekking tot het Corona virus. Dit naar aanleiding van het crisisberaad bepaald door onze minister Bruins.
Er is reeds sprake van corona besmettingen onder onze patiënten. Daarom willen wij met nadruk vragen om NIET naar de praktijk te komen, zonder eerst telefonisch contact op te nemen.

Vanaf maandag 16 maart is onze werkwijze voorlopig als volgt.
Indien mogelijk zullen de spreekuren worden vervangen door telefonische afspraken. Als u met de assistente belt, zal er indien nodig een telefonisch consult worden ingepland. Er zal beperkt spreekuur zijn voor patiënten die wel onderzocht moeten worden.

Het inloopspreekuur van maandag komt voorlopig te vervallen.

Voor vragen over het Coronavirus kunt u ook terecht op thuisarts.nl of de website van de GGD, het RIVM of het landelijk nummer 0800-1351.

Even voorstellen!!

Vanaf 01-10-2019 zal Ellen Wilms, Verpleegkundig Specialiste, ons team komen versterken voor 4 dagen in de week. U kunt een afspraak maken bij haar voor verschillende klachten waaronder, KNO, longklachten, gynaecologische klachten, SOA, klachten van de huid en urinewegen verschillende ingrepen en orthopedische klachten. Tevens heeft ze een passie voor ouderenzorg. Zij voert zelfstandig spreekuur uit. Ellen Wilms gaat Nadine Jetten vervangen die ons helaas gaat verlaten voor een andere uitdaging.

Rijbewijskeuring

Moet u van het CBR een rijbewijskeuring (betreft alleen klein rijbewijs (B)) laten doen door een onafhankelijk arts dan kunt u hiervoor sinds december 2018 terecht bij drs. A.F. Stelten. Deze dienst is alleen berschikbaar indien u GEEN patiënt bent bij Huisartsenpraktijk Heerlen Noord. De kosten bedragen 40,00 euro (contant te voldoen na de keuring).